Social

Efectul Kosovo loveste in interesele rusesti

 

Parlamentul Serbiei nu va ratifica acordul cu Rusia privind gazoductul South Stream

 

Criza politica izbucnita in Serbia a lovit, prin ricoseu, interesele rusesti. Mult-mediatizatul acord cu Gazprom privind construirea pe teritoriul republicii a unui gazoduct din sistemul South Stream nu va fi ratificat de parlament din cauza lacunelor din legislatia tarii.

 

Presedintele Legislativului de la Belgrad, Oliver Dulici, a anuntat ca aprobarea acordului cu Gazprom „nu este posibila, mai ales ca documentul nu a ajuns inca in parlament. Daca guvernul ar fi trimis textul la timp, iar Legislativul nu ar fi fost dizolvat, acordul ar fi fost ratificat", a adaugat el.

 

Secretarul general al parlamentului sarb, Tamara Stoicevici, a declarat ca, din punct de vedere teoretic, ratificarea acordului in discutie este posibila, parlamentul putand fi convocat la recomandarea Executivului pentru o reuniune extraordinara, scrie publicatia rusa „Vzgliad".

  

Situatie tensionata la Mitrovita

 

Angajatii sarbi in domeniul juridic din orasul divizat etnic Kosovska Mitrovita, situat in nordul statului Kosovo, se aflau in continuare, ieri, in interiorul tribunalului ocupat vineri, relateaza postul de radio B92. Sarbii au continuat sa ramana in interiorul cladirii pentru a doua noapte consecutiv, iar ieri situatia din orasul divizat etnic din nordul Kosovo era calma .

 

Angajatii, inclusiv judecatori, au pazit cu randul coridorul in cursul noptii. Ei au cerut sa vorbeasca cu reprezentantii UNIMIK pentru rezolvarea disputei. Politia UNIMIK continua sa supravegheze imprejurimile cladirii, dar informatiile mentioneaza ca pentru moment nu se pregatesc sa intervina. Sambata, liderii locali sarbi au avertizat ca orice violenta impotriva protestatarilor va "genera haos" in Kosovska Mitrovita.

  

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea