Social

#creier #tigari #fumat # efect fumat

Efectele socante ale fumatului asupra creierului

Fumatul inca din adolescenta poate avea efecte devastatoare asupra creierului, ducand in principal la "subtirea" scoartei cerebrale, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta americani.

Potrivit cercetarii, in cadrul careia au fost scanate creierele a 42 de persoane cu varsta cuprinsa inrre 16 si 21 de ani, persoanele care fumeaza de mai multi ani au mai putin materie cenusie in zona cerebrala ce tine de luarea deciziilor. Tocmai din aceasta cauza, aceste persoane se lasa foarte greu si de fumat.

Astfel, rezultatele studiului au aratat ca o persoana care fumase mult inca de la o varsta frageda, cu atat avea mai subtire o portiune din emisfera dreapta a creierului, numita insula.

Aceasta regiune a creierului este responsabila cu luarea deciziilor si cu sentimentul de incredere, care are o mare influenta asupra intutiei. Insula este, totodata, o zona foarte sensibila la nicotina si este in stransa legaturii si cu alte arii cerebrale importante care au legatura cu aparitia acestor pofte bruste de a fuma.

Foto: walesonline.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea