Social

#boli cardiace #atac cerebral #somn insuficient #lipsa odihna #efecte somn insuficient

Efectele dezastruoase ale unei nopti nedormite asupra organismului

In doar o saptamana in care o persoana doarme mai putin de sase ore pe noapte duce la modificari in peste 700 de gene,  arata un studiu recent citat de huffingtonpost.com.

Efectele, insa, apar si dupa o singura noapte de odihna insuficienta: foame si pofta crescuta de mancare, in special pentru alimentele nesanatoase, lipsa de concentrare, sensibilitate emotionala mai mare, scaderea imunitatii si pierdere de tesut cerebral. Iar oboseala se vede pe chip. Cei care nu dorm suficient arata mai rau si sunt considerati mai putin atragatori. Totodata, oboseala duce la imbatranirea prematura a pielii.

Dupa mai multe nopti de odihna insuficienta, efectele sunt si mai grave. Riscul de atac cerebral creste de patru ori in cazul celor care dorm mai putin de sase ore pe noapte in comparatie cu cei care dorm 7-8 ore.

Din cauza schimbarii hormonilor care regleaza pofta de mancare, creste mult riscul de obezitate, dar si riscul aparitiei unor forme de cancer.

Si tot lipsa cronica de somn poate determina aparitia diabetului, creste riscul de boli cardiace si chiar de moarte prematura, iar in cazul barbatilor afecteaza si fertilitatea.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea