Social

#educatie sanitara #disciplina scoli #ore de sport

Educatia sanitara, disciplina obligatorie in scoli

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a anuntat, vineri, in cadrul Forumului european al obezitatii, ca a demarat discutii cu Ministerul Educatiei Nationale in vederea introducerii in programa scoalara a disciplinei educatie sanitara.

Ministrul Sanatatii propune ca aceasta materie sa fie obligatorie in scoli, pentru ca ii va ajuta pe elevi sa aiba o mai buna informare asupra ingrijirii sanatatii.

"Deja am deschis discutiile cu MEN in ceea ce s-ar numi introducerea educatiei sanitare in scoli. Sigur ca putem sa facem, dar putem sa facem optional. Vrem sa fie o disciplina obligatorie, astfel incat sa ne atingem obiectivul. Cu cat lasam lucrurile mai voluntare, cu atat rezultatele vor fi mai mici sau mai indepartate", a declarat Eugen Nicolaescu.

De asemenea, ministrul Sanatatii a precizat ca o alta solutie care ar duce la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei ar fi cresterea numarului de ore de sport in cadrul invatamantului.

Sursa foto: crucearosie.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea