Social

Editura Rao lanseaza o noua colectie de carte

Scriitoare din toata lumea, autoare cunoscute si premiate, vorbesc in aceasta noua colectie despre familiarul inselator, despre transformari care lasa urme peste noapte si nopti care au insemnatate unei vieti intregi.

RAO va invita in aceasta primavara sa retraiti placerea primei carti in care v-ati regasit si dupa care n-ati ramas la fel.

Cartile din noua colectie “Pentru tine” isi vor purta cititoarele din senzuala Venetie a anului 1839 (“La fraga”) pana in China traditionala a sfarsitului de secol XIX (“Floare-de-Zapada si evantaiul secret”). Victoria Hislop transforma o insula greceasca plina de secrete intr-un tinut al descoperirii de sine, iar Ayelet Waldman a gasit in Statele Unite femeia care are de infruntat toate absurditatile vietii moderne.  

Poate ca in timpul in care traim, cel al lecturii pe diagonala, la semafor, in metrou, intre doua intalniri, dorinta Editurii RAO, aceea de a prezenta carti care cer si creeaza o stare, pare desueta. Noi credem insa ca emotia este printre acele „bunuri omenesti” care nu trebuie sa se piarda.

DANIELE SALLENAVE (“La fraga”) s-a nascut la Angers, Franta, in 1940. A primit in 1980 Premiul Renaudot pentru „Les Portes de Gubbio”. In 1995 a fost distinsa cu Marele Premiu pentru Literatura al Academiei Franceze. In 2005 a primit Premiul Jean Giorno pentru “La Fraga”. In 2006, a castigat Marele Premiu Marguerite Duras  pentru “Quand-meme”.

 “Dupa parerea mea, romanescul ne este astazi din ce in ce mai necesar. Daca ar trebui sa-l definesc, as spune ca este modalitatea prin care trimiti cititorul intr-o aventura care nu e o simpla evadare, ci descoperirea unei alte lumi decat cea in care traieste”.  Daniele Sallenave
AYELET WALDMAN (“Dragostea si alte lucruri imposibile) s-a nascut in 1964 la Ierusalim. A absolvit Wesleyan University in 1986 si Harvard Law School in 1991. „Dragostea si alte lucruri imposibile” va fi ecranizat in 2009, iar din distributie va face parte si Jennifer Lopez. Tot pentru anul 2008, Editura RAO pregateste o noua carte scrisa de Ayelet Waldman, „Daughter’s Keeper”.

“Am vrut sa scriu o carte despre sentimentele pe care toti le avem, dar pe care nu le recunoastem – uneori copiii sunt pur si simplu neplacuti”. Ayelet Waldman

VICTORIA HISLOP (“Insula”) a lucrat in relatii publice si in mediul editorial. Dupa 1990 a inceput sa lucreze ca ziarist freelancer , articolele ei fiind publicate in Sunday Telegraph, Daily Telegraph si Woman & Home. Romanul ei de debut, „Insula”, a fost bestseller in Marea Britanie. La Bristish Book Awards 2007, autoarei i-a fost decernat si premiul „Best Newcomer”. Urmatorul ei roman, „Intoarcerea”, va fi publicat in Marea Britanie in 2008.

“Insula” ne obliga sa reflectam asupra ingustimii mintii celui sanatos si asupra spiritului de invingator al celui “bolnav”. The Observer

LAN SAMANTHA CHANG (“ Mostenire ”) s-a nascut in 1965, intr-o familie de chinezi care au emigrat in Statele Unite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Scriitoarea a studiat la Harvard si Yale, a avut burse la Stanford si Princeton, iar in prezent preda engleza la Universitatea din Iowa. Este prima femeie care a condus vreodata Iowa Writers’ Workshop.

„Bogat, complex, rasunator din punct de vedere istoric si frumos povestit, Mostenire lumineaza o perioada cruciala din istoria Chinei prin intermediul pasiunilor unei familii remarcabile.” - Andrea Barrett

Lectura placuta !

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea