Social

Editie integrala a romanului "In cautarea timpului pierdut" de Marcel Proust

Prima editie integrala in limba romana a romanului "In cautarea timpului pierdut", de Marcel Proust, va fi publicata de Editura Leda si va fi disponibila in librarii pana la sfarsitul acestei luni.

Romanul lui Proust va fi publicat in sase volume - "Swann", "La umbra fetelor in floare", "Guermantes", "Sodoma si Gomora", "Captiva. Fugara" si "Timpul regasit" - ce vor fi disponibile in librarii, intr-o caseta, la un pret promotional de 150 lei.

Opera lui Proust a fost initial publicata in sapte volume, din 1913 pana in 1927, iar ultimele trei au aparut dupa moartea autorului, din 1922. Romanul, la care Proust a lucrat timp de peste 13 ani, intre 1908-1909 si 1922, a cunoscut de-a lungul timpului si aparitii in trei, patru sau 10 volume.

"In cautarea timpului pierdut" a inspirat o serie de ecranizari - in 1984, "O dragoste a lui Swann", dupa a doua parte cu titlu omonim din primul volum, film realizat de Volker Schlondorff, cu Jeremy Irons si Ornella Muti , in rolurile principale. In 1999 a fost ecranizat volumul "Timpul regasit", de regizorul Raoul Ruiz, cu Catherine Deneuve , Emmanuelle Beart si John Malkovich, iar "Captiva" a fost ecranizat in 2000 de Chantal Akerman.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea