INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

"Economia" ajunge sa munceasca in alte domenii

Pregatirea universitara nu este decisiva in alegerea unei cariere, iar angajatorii nu mai cer experienta, ci talent. Peste 100.000 de tineri obtin anual o diploma de licenta in Romania, iar 80% dintre ei considera ca oportunitatile economice actuale le fac mai usoara ascensiunea profesionala, potrivit unui studiu realizat de Catalyst Solutions in parteneriat cu Synergize Consulting. Cercetarea celor doua companii a mai scos la iveala faptul ca doar jumatate dintre absolventii facultatilor economice urmeaza specializarile pe care le-au ales si in viata profesionala , ceilalti alegind domenii de activitate conexe sau chiar total diferite. Astfel, potrivit studiului, cele mai cautate domenii sint marketing (13,6%), vinzari (13,3%), resurse umane (12,6%), publicitate&PR (12,1%), finante- contabilitate (11,6%) si consultanta (7%). In ceea ce ii priveste pe absolventii cu specializari tehnice, domeniile in care ar dori sa se angajeze sint IT software si telecomunicatii. Studiul mai arata ca tinerii nu mai conditioneaza acceptarea unui loc de munca de salariul pe care il pot primi, iar oportunitatile de invatare si programele de pregatire pe care le ofera angajatorul au devenit mai importante. Cit despre angajatori, cercetarea ii pozitioneaza si pe ei intr-o lumina favorabila in ceea ce priveste modul de a-i aborda pe proaspetii absolventi. Patronii nu mai cer neaparat experienta profesionala de la candidati, fapt considerat una dintre piedicile puse novicilor, ci cauta mai degraba tineri pasionati, talentati, in a caror dezvoltare sint dispusi sa investeasca pe termen lung. Clasamentul angajatorilor preferati Un alt studiu realizat de Catalyst Solutions si de Synergize Consulting anul trecut arata ca tinerii absolventi plaseaza in topul angajatorilor la care si-ar dori sa lucreze companii multinationale precum Vodafone, Orange, Oracle, Coca-Cola HBC sau Microsoft. In domeniul telecomunicatiilor, pe locul al treilea, dupa Vodafone si Orange, s-a clasat compania Romtelecom. Tinerii absolventi de IT pun pe primul loc Oracle, urmata de Microsoft si Siemens. Metodologie Rezultatele studiului au fost obtinute pe baza unor chestionare aplicate de Catalyst Solutions absolventilor cu profiluri IT, tehnic, economic si farma, distribuite impreuna cu brosura „Ghidul carierei“.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea