Social

#Echipa de robotica Inventika Sensor On #robotica

Echipa de robotica Inventika Sensor On participa la FIRST® LEGO® League Open International Liban

Echipa Inventika Sensor On, pregatita de antrenorii de la Inventika Place din Bucuresti, formata din Andrada Bratescu 13 ani, Alexandru Burgui 14 ani, Andrei Carstian 13 ani, Darius Cimpian 10 ani, Iulia Lumpan 13 ani, stefan Mitoiu 14 ani, stefan Paici 8 ani, Lukas Stancescu 14 ani si antrenorii Marius Lumpan si Iulian Dima, a castigat locul I pentru "Cercetare" la categoria "Proiectul de cercetare" in cadrul editiei din acest an a FIRST LEGO League (FLL) desfasurata la Bucuresti si va participa la FIRST® LEGO® League Open International Liban, prima competitie internationala de robotica din lumea araba.

Inventika Sensor On a participat, pentru prima data de la infiintare, la editia 2019 a FLL, organizata la Universitatea Politehnica Bucuresti, in data de 17 martie, cu tema „explorarea spatiului”, unde a castigat locul I la proba Cercetare, cu proiectul NBH – „No Blackout Headset”.

Ca urmare a acestui rezultat, echipa a fost invitata sa participe la o editie internationala a FLL care va avea loc in Byblos, Liban, in perioada 14-16 iunie 2019. in cadrul acestui eveniment, elevii care fac parte din provocarea FIRST LEGO League in tarile lor isi proiecteaza, construiesc si isi programeaza robotii proprii, pentru a concura la turneele lor nationale si, apoi, se califica sa-si reprezinte tarile la turnee internationale.

Participarea Echipei Inventika Sensor On la evenimentul din Liban va fi posibila cu sprijinul sponsorului principal al echipei, compania ROMGAZ, cel mai mare producator şi furnizor de gaze naturale din Romania. ROMGAZ a inteles importanta sustinerii proiectelor de cercetare in domeniul roboticii, intr-un context in care inteligenta artificiala capata o importanta tot mai mare in cadrul vietii de zi cu zi. ROMGAZ apreciaza şi incurajeaza proiecte importante pentru progresul tinerei generatii şi se implica pentru a contribui la indeplinirea rolului esential pe care educaţia şi ştiinţa o au in formarea tinerelor generatii. Ceilalţi sponsori care au susţinut Inventika Sensor On la aceasta competiţie internaţionala sunt: concernul de consultanta IT Reply Technology prin filiala sa din Romania, clinicile de oftalmologie Hexamed si dezvoltatorul imobiliar Prodcim N 2002.

Mai multe informatii despre FIRST® LEGO® League Open International Liban gasiti aici.

Informatii suplimentare

Proiectul No Blackout Headset cu care Inventika Sensor On a castigat locul I in cadrul editiei din acest an a FLL desfasurate la Bucuresti propune o casca pentru astronauti care sa monitorizeze activitatea cerebrala a acestora. Echipa a identificat una dintre problemele cu care se confrunta astronautii: acumularea de lichide in zona capului, datorata lipsei de gravitatie, care poate duce la ameteli, dezorientare, lesin, edem cerebral si a propus o casca ce monitorizeaza activitatea cerebrala si care injecteaza cantitati bine calculate de vasoconstrictori (adrenalina) sau vasodilatatori (nitroglicerina), pentru a contracara efectele lipsei de gravitatie si a evita lesinul in momente critice.

Mai multe informatii despre Inventika Place sunt disponibile aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea