Social

Ecaterina Andronescu: Propun scoaterea imediata a tezelor cu subiect unic!

Ecaterina Andronescu , fost ministru al educatiei, spune ca va discuta aceasta chestiune in Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor.

Admiterea pe baza tezelor cu subiect unic este irelevanta. La aceasta concluzie au ajuns atat fosti reprezentanti ai Ministerului Educatiei, cat si sindicalisti si parinti.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei, considera ca „ierarhizarea in licee pe baza tezelor unice este irelevanta" si spune ca va discuta in Comisia de invatamant aceasta chestiune dupa finalizarea campaniei electorale a ministrului Adomnitei.

„Propun scoaterea imediata a tezelor cu subiect unic si sper sa se ia masuri in acest sens", ne-a spus aceasta. La randul sau, Mihail Hardau e de parere ca tezele au mai mult scopul de "a disciplina cadrul didactic si mai putin de a evalua elevul. Este important sa existe un examen de admitere la liceu, in scopul obtinerii performantei", a explicat Hardau.

Examenul, o decizie fireasca


Gheorghe Isvoranu, liderul sindicatului din invatamant „Spiru Haret", ne-a spus ca introducerea examenului de admitere la liceu este fireasca.

„In proiectul legislativ negociat cu ministerul, chiar prevazusem aceasta posibilitate ca in prima faza sa se dea examen de admitere si apoi sa se faca repartitia computerizata ." Isvoranu a mai precizat ca, in caz contrar, multe din liceele bune pot avea surpriza sa constate ca elevii admisi nu fac fata cerintelor.

Liderul de sindicat a precizat ca nu este impotriva tezelor unice, dar liceele care doresc ar trebui sa aiba posibilitatea sa-si selectioneze viitorii elevi. Isvoranu a mai adaugat ca nu crede ca se va adopta curand o masura in acest sens, intrucat ministrul Adomnitei este prea ocupat de campania electorala.

Procedura trebuie anuntata din timp


Si Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, e de parere ca ar trebui introdus examenul de admitere. In conditiile in care s-ar adopta aceasta masura imediat, Cornea a mai specificat ca "nu ar fi o catastrofa pentru elev, pentru ca ar avea suficient timp sa se pregateasca".

Mihaela Guna, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiei de Parinti, ne-a spus ca este de acord cu introducerea examenului de admitere atat timp cat procedura este anuntata din momentul in care elevul intra in clasa a V-a.

In caz contrar, copilul ar fi bulversat. Guna a mai spus ca rezultatele obtinute la tezele cu subiect unic si media anilor din gimnaziu nu sunt relevante in contextul in care notele sunt umflate de catre profesorii de la clasa.

"Ceea ce se poate face este imbunatatirea metodologiei. Sub nici o forma nu trebuie facuta aceasta experienta a introducerii examenului pe copilul care se afla acum in clasa a VII-a. Nu ne jucam cu viata copiilor, nu ne batem joc de ei", a declarat aceasta.

Ierarhizarea in licee pe baza tezelor unice este irelevanta. Voi discuta aceasta chestiune in Comisia de invatamant. - Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea