Social

# raspandire ebola #epidemie ebola #virusul ebola #ebola

Ebola ucide selectiv! Cine ii cade cel mai usor victima

Epidemia actuala de Ebola este cea mai severa de la identificarea virusului cu aproape 30 de ani in urma. Insa specialistii au tot mai multe informatii despre boala febrei hemoragice care, doar din decembrie anul trecut, a fost peste 13.000 de victime.

Astfel, un studiu efectuat in Sierra Leone, unul dintre statele africane cel mai greu lovite de epidemia de Ebola, a dezvaluit recent ca virusul face mai multe victime in randul pacientilor cu varsta de peste 45 de ani. In cazul lor, rata mortalitatii este de 94%, in timp in cazul tinerilor sub 25 de ani, mortalitatea este de 57%, noteaza Daily Mail.

Acelasi studiu a mai aratat ca febra este cel mai intalnit simptom in prima etapa de evolutie a bolii si ca identificarea timpurie a maladiei si, implicit, asistenta medicala acordata la timp influenteaza decisiv sansele de supravietuire ale celor infestati.

Nu in ultimul rand, cercetarea ale carei rezultate au fost publicate in New England Journal of Medicine, indica si faptul ca pacientii cu Ebola care au parte de simptome ca ameteala, stare de slabiciune si diaree prezinta un risc ridicat de deces.

De la diagnosticarea primului caz de Ebola, in decembrie 2013, febra hemoragica a dus la contaminarea a 13.703 de persoane la nivel global si la 1.500 de decese.

Sursa foto: vice.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea