Social

#boli impotenta #afectiuni coloana vertebrala #impotenta

Durerile de spate duc la impotenta!

Un barbat din patru cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani se confrunta cu disfunctii erectile ca urmare a unor afectiuni netratate, printre acestea fiind problemele coloanei vertebrale.

Problemele de disfunctie erectila sunt "jenante" pentru multi barbati, dar dupa ce medicul le pune diagnosticul se comporta "normal", a declarat dr Ion Manea pentru Mediafax.

"Mai intai sunt socati, apoi devin frustrati si evita sa discute problema, chiar daca aceasta le afecteaza grav viata de cuplu. Asa procedeaza cea mai mare parte dintre barbatii care ajung sa se confrunte cu disfunctii erectile dupa prima tinerete. Dar, dupa ce li se explica faptul ca, de multe ori, de vina pentru aceste probleme sunt alte afectiuni de care sufera persoanele respective, devin cooperanti', a adaugat medicul.

"La primele semne de impotenta este indicat si un control ortopedic, pentru ca articulatiile bazinului pot fi de vina. E vorba de radacinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inerveaza organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratata sau de o complicatie postchirurgicala dupa o hernie de disc. Rezolvata cauza, problema dispare", a aratat medicul.

Pe langa afectiunile coloanei, de vina pentru disfunctiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar si unele probleme psihologice.

La nivel mondial, dar si in Romania, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflecta direct in numarul nasterilor, care a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 70 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea