Social

# procedura stomatologica #investitii financiare #implant dentar

Durata de viata a unui implant dentar – merita investitia financiara in aceasta procedura stomatologica de inlocuire a dintilor pierduti?

Una din cele mai de temut scenarii prin care trec pacientii adulti este pierderea unuia sau mai multor dinti. Fie ca aceasta pierdere este cauzata de o igiena defectuoasa, de un accident, de parodontoza sau de o alta afectiune, pacientii trebuie sa actioneze la timp pentru a inlocui bresa edentata.

 

Medicul stomatolog va recomanda pacientilor mai multe metode de inlocuire a dintilor pierduti, de la puntea dentara, proteza dentara fixa sau mobila si pana la un implant dentar, cea mai complexa, mai durabila si mai costisitoare varianta dintre toate.

In ce se masoara succesul unui implant dentar?

Pentru ca este o procedura atat de costisitoare, inainte de a-si da acordul pentru inserarea implantului dentar, pacientii sunt interesati in primul rand de rata de succes a acestei operatiuni si in al doilea rand de durata de viata.

Daca implantul dentar nu este mobil, nu sangereaza, nu doare si nu da semne de infectie, daca pacientul se simte confortabil cu implantul, atunci cu siguranta aceasta procedura a fost incununata cu succes.

Este foarte important de stiut ca implantul dentar este compatibil cu corpul uman, asadar rata de esec este foarte mica.

Factorii de care depinde durata de viata a unui implant dentar

In mod normal, un implant dentar are o durata de viata de minim 10-20 de ani, pentru unii pacienti poate reprezenta o procedura de inlocuire a dintilor lipsa pe viata, fara a fi necesara interventia ulterioara a medicului specialist. Exista factori de care depinde durata de viata a implantului dentar, factori ce tin de:

Responsabilitatea si sanatatea pacientului

Acesti factori includ calitatea osului pacientului, unul din cei mai importanti factori de succes ai implantului, dar si starea generala de sanatate a pacientului. Sunt afectiuni care pot afecta stabilitatea implantului dentar in timp, cum ar fi diabetul zaharat sau osteoporoza. De asemenea, infectiile orale repetate si supunerea pacientului la tratamente cu radioterapie sau chimioterapie pot avea efecte asupra duratei de viata  a implantului dentar. Conteaza foate mult si varsta pacientului, obiceiurile vicioase pe care acesta le are si la care nu renunta si nu in ultimul rand, igiena orala.

Experienta si dedicarea medicului specialist

Cu siguranta conteaza foarte mult si experienta si dedicarea medicului specialist pentru succesul in timp al implantului. Medicul implantolog trebuie sa evalueze cantitatea si calitatea osului, fortele de masticatie ce vor actiona, daca exista procese infectioase in proximitatea viitorului implant, dar si sa tina cont de distanta dintre implanturi, de timpul de vindecare si de designul implantului.

Prelungirea duratei de viata a implantului dentar

Pentru a prelungi durata de viata a unui implant dentar, pacientii trebuie sa isi mentina o igiena orala foarte buna, nu numai la domiciliu, ci si prin vizite regulate la medicul specialist. Studiile de specialitate spun ca succesul pe termen lung al implantului dentar este foarte important, durata de viata a unei lucrari pe implanturi fiind de 10-20 de ani.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea