Social

#dezinsectie #ploi #tantari

Dupa ploi, invazie de tantari!

Ploile au domolit canicula, insa aduc o alta problema. Umezeala a adus o invazie de tantari de care s-ar putea sa nu mai scapam prea curand.

Autoritatile nu pot lua masurile necesare cand timp vremea este inca schimbatoare. Pe timp de ploaie, substantele folosite la dezinsectie dispar imediat.

Tantarii se inmultesc de doua ori mai repede pe timpul verii, iar orele lor de maxima activitate sunt intre 18 si 24. Un tantar adult poate calatori sase kilometri.

In Bucuresti, firma de dezinsectie a pregatit in acest an 36 de tone de substanta si 36 de utilaje. Instabilitatea vremii impiedica insa aplicarea masurilor necesare pentru controlarea inmultirii insectelor.

Vanzarile la insecticide au crescut cu 2% fata de alti ani. Cele mai cautate sunt pastilele impotriva tantarilor, potrivit Stirile ProTV.

Tantarii traiesc cel mult doua luni, iar o femela poate depune pana la 600 de oua. Oamenii sunt muscati doar de femele, care se folosesc de emisiile de dioxid de carbon (din respiratie) pentru a-si identifica victimele.

Citeste si:

Pericol in iarba: capusele care imbolnavesc de encefalita

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea