Social

Dupa fapta si rasplata: Joey Barton, 6 luni la inchisoare!

Joey Barton, mijlocasul celor de la Newcastle, a primit o veste cutremuratoare de la judecatorii britanici: isi va petrece urmatoarele sase luni din viata in spate gratiilor. Insa fotbalistul nu este o victima a justitiei din Aglia, ci a primit o pedeapsa pe masura faptelor sale.

Jucatorul a fost gasit vinovat intr-un proces de vatamare corporala, dupa ce a agresat un tanar in luna decembrie a anului trecut. Barton si-a recunoscut vina, dar acest fapt nu l-a absolvit de raspundere. Evenimentul s-a petrecut in Liverpool, iar fotbalistul a fost ajutat in „partida de box” de fratele sau si o prietena de-a lor.

Joey Barton, care are o reputatie de scandalagiu , nu se afla la primul incident de acest gen, de numele lui fiind legate mai multe episoade violente. La petrecerea de Craciun din 2004 a clubului Manchester City , mijlocasul i-a stins o tigara in ochi coechipierului sau Jamie Tandy, fapt pentru care a fost amendat cu 60.000 de lire sterline.

In vara anului urmator, in timpul unui turneu in Thailanda, Barton a fost trimis acasa dupa ce l-a accidentat pe coechipierul sau, Richard Dunne, care incerca sa-l impiedice sa il bata pe un suporter de 15 ani al lui Everton . Pe 30 septembrie 2006, Barton si-a dat jos pantalonii in fata suporterilor lui Everton, dupa ce Manchester City a reusit golul egalizator in minutul 90.

In fine, pe 1 mai 2007, Barton l-a batut la un antrenament pe coechipierul sau Ousmane Dabo, care a suferit o dezlipire de retina . Acest incident a pus capat carierei lui Barton la Manchester City, mijlocasul fiind transferat la Newcastle, pentru aproximativ 11,5 milioane de dolari. Procesul intentat de catre Dabo lui Barton se afla inca pe rol, insa in acest caz jucatorul englez a pledat nevinovat.

Dar aceste apucaturi fac paarte cu siguranta din „mostenirea” familiei. Un frate al lui Joey Barton, Michael, a fost trimis la inchisoare pentru 17 ani, dupa ce impreuna cu un var a ucis un tanar de culoare...

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea