Social

# avertizare ploi torentiale #instabilitate atmosferica #ploi

Dupa canicula, vin ploile! Toata Romania se afla sub AVERTIZARE METEO

Dupa cateva zile caniculare, vin ploile. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de instabilitate atmosferica accentuata, ploi torentiale, vijelii si grindina. Este afectata aproape toata tara.

COD GALBEN de ploi si grindina

In intervalul 28 iulie, ora 10:00 – 29 iulie, ora 06:00, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata, ce va afecta cea mai mare parte a tarii.

“In intervalul mentionat, in Oltenia, local in Muntenia, sudul Moldovei si al Banatului, sudul si estul Transilvaniei si nordul Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat vijelii si grindina. Local cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp.”, potrivit ANM.

COD PORTOCALIU de ploi torentiale si descarcari electrice

In intervalul 28 iulie, ora 14:00 – 28 iulie, ora 23:00, intra in vigoare un avertisment de tip cod portocaliu de ploi torentiale si instabilitate atmosferica accentuata ce va afecta Carpatii Meridionali si de Curbura.

„In Carpatii Meridionali si de Curbura vor fi perioade cu averse torentiale si frecvente descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 40...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea