Social

#Marea Britanie UE #Bregret #Brexit #marea britanie #ue

Dupa Brexit, Bregret! Britanicii s-au razgandit!

La doar cateva zile dupa votul pentru iesirea din Uniunea Europeana, o parte dintre cei care au votat pentru iesirea tarii din UE regreta votul, motiv pentru care a fost inventat un nou cuvant “Bregret”. 3 milioane de britanici au semnat o petitie cerand un al doilea vot si fortand parlamentarii sa ia in considerare cel putin o dezbatere pe aceasta tema, informeaza Reuters.

Petitia online adresata Parlamentului Britanic prin care se solicita organizarea unui al doilea referendum, numara duminica dimineata 2,906,055 de semnaturi. Este un numar record de semnaturi adunat in mai putin de doua zile.

Parlamentul trebuie sa ia in considerare o dezbatere cu privire la orice petitie postata pe site-ul sau, care a strans mai mult de 100.000 de semnaturi.

Potrivit propunerii, postata inaintea referendumului de la 23 iunie, guvernul ar trebui sa organizeze un alt plebiscit privind apartenenta la UE daca sprijinul pentru a iesi sau ramane in UE intr-un referendum este mic de 60% in prezenta si de sub 75% dintre alegatorii eligibili.

Prim-ministrul David Cameron, care a anuntat vineri ca va demisiona dupa ce a condus campania ce a esuat sa pastreze Marea Britanie in UE, a declarat ca nu va fi niciun al doilea referendum, aminteste Reuters. 

Pe de alta parte, Scotia vrea sa paraseasca Anglia. Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a anuntat ca a inceput pregatirile pentru un nou referendum privind independenta de Marea Britanie, conform Sky News.

Sturgeon a subliniat ca „este inacceptabil din punct de vedere al democratiei” ca Scotia sa fie scoasa din UE impotriva „vointei sale”.

„Posibilitatea unui al doilea referendum trebuie sa fie pe masa si este pe masa”, a declarat premierul scotian.

„Vom incepe sa pregatim legislatia necesara pentru organizarea unui nou referendum, cand si daca cere Parlamentului”, a adaugat ea.

Sturgeon le-a dat asigurari cetatenilor UE din Scotia ca prezenta lor este apreciata.

Totodata, Sturgeon a declarat ca va cere Parlamentului Scotiei sa nu ofere „aprobarea legislativa” privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Sursa foto: ilfattoquotidiano.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea