Social

Dulcea febra a asteptarii

Cateva zile ne despart de tunelul groazei din Alpi. Slalomul urias prin grupa campioanelor incepe luni cu Franta.
 
Scepticii rememoreaza turneul alb britanic din ’96, in timp ce optimistii isi amintesc grupa belgiana care parea aproape la fel de inexpugnabila ca aceasta de acum. Si daca s-a putut atunci cu Anglia, Portugalia si Germania, de ce n-ar fi si acum posibil? Mai ales ca pe banca nu mai e marioneta federala Ienei, ci antrenorul Piturca. Am mai scris-o: avem cel mai slab lot din grupa, dar cel mai bun antrenor dintre cei patru.

O fi fiind el taciturn, secretos si cu freza emo, dar n-a pierdut nici un meci decisiv pana acum. E drept: acum stacheta e mult mai sus.

Totul depinde de debut. Noi nu suntem nemti sau englezi sa stim sa rasturnam rezultate sau sa mancam norii dupa infrangeri. Franta este cheia trecerii de grupe si pentru ca, teoretic, jocul ei ne convine cel mai mult. Domenech va ataca in valuri.

Francezii nu stiu alta tactica de la Napoleon incoace. Sigur ca vor fi momente ilare cu Florentin Petre intr-un umar la umar fulminant cu Abidal, dar e posibil si ca gafaiala lui Thuram sa se impleticeasca in sprintul lui Marius Niculae . Omul-cheie al meciului ar putea fi Lobont. Daca prinde una dintre zilele lui de gratie si cutia inchisa ermetic a lui Piturca reuseste sa arunce cateva arcuri spre careul cocosului galic, e posibil sa obtinem macar punctul care ne-ar tine inca o saptamana cu visul pe autostrada vieneza a sfertului de finala.

Apararea Frantei e vulnerabila, dar, din pacate, Vieira s-a rupt prea devreme si una dintre brese s-ar putea astupa. Sagnol nu se simte nici el prea bine. E iesit complet din forma si se antreneaza separat de restul lotului. In atac, Henry este insa odihnit dupa sezonul slab de la Barcelona si va fi probabil pivotul principal al atacului francez.


De altfel, viteza este temerea principala pentru reactia lenta a perechii de fundasi centrali Tamas-Goian. Asa cum vulnerabil este si flancul nostru drept cu Contra - moale si irascibil -, sprijinit de unul dintre cele doua calcaie ahiliene Banel&Fl. Petre. Deocamdata nu ne ramane decat sa asteptam, dar acesta este cel mai dulce moment, cel al calculelor pornite de la zero cand totul este inca posibil.

P.S. M-am grabit acum o saptamana sa comentez instalarea lui Boloni la Rapid, uitand ca era o ecuatie in care banii si orgoliile partilor sunt doua variabile fara predictibilitate. Logodna stomatologului cu Taher si Copos s-a rupt dupa doua luni de tatonari reciproce. Cine stie insa daca e definitiv sau nu?
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea