Social

#isis #bagdad #irak #atac terorist

Dublul atac sinucigas de ieri, revendicat de ISIS! 32 de morti si 110 raniti

Un dublu atac sinucigas a avut loc joi seara in Bagdad. Acesta a fost revendicat vineri dimineata de ISIS.

 

In urma atacului cel putin 32 de persoane si-au pierdut viata iar alte 110 au fost ranite. Ataacul a fost comis intr-o piata din centrul Bagdadului. Este cel mai grav atac ce a avut loc in capitala Irakurilui in ultimii ani.

Cel mai recent atac sinucigas petrecut in capitala capitala irakiana a avut loc in ianuarie 2018, tot in Piata Tayaran, acesta fiind soldat cu 27 de morti si numerosi raniti. 

Gruparea terorista ISIS a declarat pe canalul sau de comunicatii Telegram ca "unul dintre cavalerii nostri ai martiriului" s-a dus pe o strada comerciala din Piata Tayaran din centrul Bagdadului si, cand lumea a inceput sa se adune, si-a activat centura cu explozivi, scrie realitatea.net.

Misiunea ONU din Irak a condamnat ferm atacul, pe care l-a calificat ca fiind unul "josnic", ce nu va reusi sa perturbe drumul Irakului spre stabilitate si prosperitate.
 
De asemenea, SUA, Iordania, Egiptul si Turcia au condamnat si ele atacul si au exprimat condoleante familiilor victimelor.

Foto: efe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea