Social

# dsp vaslui # coronavirus costinesti #infectare pacienti # pacienti coronavirus #vaslui

DSP Vaslui a pierdut urma pacientei zero, care a mers cu gasca in Costinesti

Pacienta zero care a mers cu alte 30 de persoane la Costinesti dupa ce au participat la o petrecere de majorat a disparut. Tatal acesteia, ambulantier, a fost sa o ia de pe litoral si a declarat ca o duce direct la spital insa nu a facut acest lucru. DSP nu da de urma celor doi.

Desi tatal fetei, ambulatier la Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Vaslui, a fost sa o ia pe tanara de la Costinesti cu ambulanta, la intoarcerea in localitate nu a dus-o la spital.  Fata impreuna cu tatal ei au ocolit unitatea sanitara suport COVID din Barlad si s-au oprit direct la domiciliu, de unde nu au mai dat niciun semn. Practic, fata nu a stat nici macar o ora internata in spital, desi legea spune ca orice persoana depistata pozitiv trebuie sa stea cel putin 48 de ore internata. In plus, pana ieri, autoritatile au incercat sa ia legatura, telefonic, cu familia acesteia, insa fara nicio sansa, mai scrie sursa citata. 

Tanara a plecat la mare desi avea simptome de coronavirus. Aceasta si-a efectuat testul insa nu a asteptat rezultatul inainte de a pleca. Astfel, tanara a infectat alte 10 persoane din grup, pana in acest moment. Restul sunt plasati in carantina la domiciuliu, fiind considerati contacti directi ai celor infectati.

Tatal altei fete suparat ca statul le-a stricat vacanta

“Mi-a spus ca niciun coleg din grupul ei nu stranuta, nu tuseste. Toti sunt sanatosi, dar suparati ca sunt nevoiti sa se intoarca acasa mult mai devreme. Au plecat pe litoral vinerea trecuta si urmau sa se intoarca vinerea asta. Si-au intrerupt vacanta din cauza acestei mascarade. Nu cred in povestea asta, atat timp cat statul ”mananca” bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat.

Cum va explicati ca tatal acelei fete, despre care se spune ca este pacientul zero, a fost dupa ea la mare, sa o aduca acasa. Daca el este contact direct al fetei, nu trebuia izolat de urgenta? De ce a fost lasat sa mearga prin tara, desi sunt suspiciuni ca si el ar putea avea virusul? Totul e cusut cu ata alba.

De asta i-am si spus fetei ca in momentul cand ajunge acasa, va sta in izolare, dar la spital eu nu o duc sub nicio forma. Nu are ce cauta acolo. O tratez acasa cu paracetamol si aspirina, medicamentele care se dau si in spital”, a declarat tatal altei adolescente din grup, potrivit vremeanoua.ro.

Anchete in desfasurare

Pe de alta parte, la SAJ Vaslui se desfasoara, in prezent, o ancheta pentru a se stabili in ce conditii a plecat ambulantierul pe litoral pentru a-si aduce fiica confirmata pozitiv.

Totodata, autoritati continua anchetele epidemiologice atat in judetul Vaslui, unde a avut loc petrecerea de majorat, cat si in judetul Constanta, acolo unde tinerii au mers imediat dupa petrecere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea