Social

DSP Bacau, precizari despre cazul femeii care a murit dupa cateva ore de la vaccinarea anti-COVID

Directia de Sanatate Publica Bacau a facut noi precizariin cazul femeii in varsta de 73 de ani, care a murit la cateva ore dupa ce a fost vaccinata anti-COVID. 

Din informatiile transmise, se pare ca aceasta avea probleme cardiace, neurologice si diabet. Femeia nu a prezentat niciun efect advers in cele 15 minute dupa vaccin, iar tensiunea si pulsul, masurate la triaj, au fost normale, spun autoritatile intr-un comunicat de presa transmis Agerpres. De asemenea, DSP a precizat ca nu a fost stabilita nicio legatura de cauzalitate intre deces si vaccinare. 

”Conform informatiilor detinute la nivelul UPU-SJU Bacau, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistentei medicale de urgenta, in contextul multiplelor comorbiditati existente. La examenul clinic si paraclinic efectuat in cadrul Unitatii de Primiri Urgente-SJU Bacau, pacienta a fost diagnosticata cu tulburare majora de ritm cardiac, care nu a raspuns la manevrele de resuscitare si a determinat decesul”, a precizat DSP Bacau.

Potrivit sursei citate, femeia se afla in evidentele medicului de familie cu multiple comorbiditati de natura cardiaca, neurologica si diabet zaharat.

„Tinand cont de antecedentele patologice, evolutia pe perioada observarii postvaccinale, respectiv datele clinice si paraclinice inregistrate in UPU-SJU Bacau, nu se sustine decesul ca fiind o reactie adversa postvaccinala indezirabila.

Astfel, nu s-a stabilit o legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce incadreaza cazul in categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, evenimentul coincident este definit ca 'evenimentul produs dupa vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, a transmis DSP Bacau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea