Social

#studiu #locatari #locuinte #risc de deces #artere circulate

Drumurile circulate sunt un pericol pentru sanatatea locatarilor din jur

Poluarea atmosferica are efecte cu adevarat infricosatoare pentru cei care locuiesc in apropierea unui drum circulat. Riscul cel mai mare este de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu recent.

Folosind date stranse timp de 10 ani, cercetatorii au ajuns la concluzia ca arterele rutiere importante au un efect nefast pentru sanatatea celor care locuiesc in apropierea lor.

Diferenta intre cei care au domiciliul la 1 km de drumul circulat si cei ce locuiesc la 50 m de sosea, este ca, acestia din urma prezinta un risc cu 4% mai mare de deces din cauza unor probleme vasculare.

Explicatia pentru acest fenomen tine de efectul poluarii asupra rinichilor. Odata ce functia renala este afectata, riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral creste puternic.

Potrivit studiului citat de doctorulzilei.ro, si riscul de deces din orice cauza este cu 1% mai mare pentru cei care locuiesc la o distanta de doar cateva zeci de metri de o artera rutiera circulata.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea