INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#droguri colorate #droguri scoli #droguri copii #traficanti #droguri #trafic droguri scoli

Droguri sub forma de bomboane colorate, in forma de animale, vandute in fata scolilor. Copiii de 8 ani, vizati special de traficanti

Copiii din Romania (si nu numai) au ajuns tinta traficantilor de droguri. Cocaina roz, sau pilule colorate cu fentanil, sunt vanute de traficanti in fata scolilor, iar tinta sunt in special copiii de 8 ani, cei mai vulnerabili.

Pentru a-i atrage, traficantii au facut droguri sub forma de bomboane colorate, cu forma de animale, personaje din desene animate sau jocuri video. Astfel, traficantii doresc sa-I pacaleasca pe minori sa devina consumatori de droguri.

“Pur si simplu se prezinta undeva la intrarea in scoala, la un chiosc sau un loc unde vin, de regula, copii, si ii abordeaza sub diferite forme, tocmai pentru a fi atractivi. De multe ori, daca vorbim despre o varsta joasa, de multe undeva de 10-11 ani, se incearca combinatia si oferirea drogurilor cu alte elemente, cum ar fi o ciocolata, sau un suc, sau prin diferite propuneri, prin fise la un joc, daca se afla in apropierea unei sali de joc.

Au venit parinti care mi-au povestit ca au descoperit diferite comprimate la copiii lor, comprimate viu colorate, cu chipul lui Mickey Mouse, sau din desene animate, personaje din desene animate, sau din jocuri video, care sunt accesibile si sunt preferate intr-un segment de varsta foarte jos.

Sunt droguri foarte concentrate, sunt foarte periculoase, pentru ca este foarte greu sa imparti o pastila. Sunt unele comprimate care au santuri de fragmentare, adica se pot rupe si se pot vinde de traficanti la jumatate, sau consumatorii le fragmenteaza.

Practic ei nu stiu si inghit aceste comprimate si ajung la supradoza. Vorbim aici despre o concentratie care depaseste capacitatea organismului de a absorbi aceste substante si vorbim despre un prag letal al comprimatelor de ecstasy”, a declarat Catalin Tone, expert antidrog, pentru Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea