Social

#Ionel Boeru #sotii ceausescu #drama militar #militar #ceausescu

Drama militarului care i-a ucis pe sotii Ceausescu: "Nu-i doresc nimanui asa ceva"

La 25 de ani de la moartea sotilor Ceausescu, in decembrie 1989, capitanul Ionel Boeru, care a facut parte din plutonul de executie, a povestit pentru The Guardian ca inca este nelinistit cand vorbeste despre acest subiect.

In decembrie 1989, parasutistul Ionel Boeru, care avea 31 de ani, s-a oferit voluntar pentru o misiune despre care ulterior avea sa afle ca era executia dictatorului roman, scriu jurnalistii britanici.

"Sunt inca nervos atunci cand vorbesc despre asta", a declarat Boeru. "Am curmat doua vieti. Este mare lucru. In razboi este OK, dar cand omori oameni neinarmati este mai dificil. Nu-i doresc nimanui asa ceva, chiar daca meseria mea este sa omor oameni", adauga el.

Sa fii unul dintre cei mai faimosi calai din secolul trecut are un pret, comenteaza The Guardian, adaugand ca acest lucru l-a costat intimitatea, pacea si casatoria cu o femeie ingrijorata de renumele sau infiorator. La un sfert de secol de la executia sotilor Ceausescu, Boeru este macinat de faptul ca gloantele sale i-au ucis pe cei doi dictatori. Si asta pentru ca, spune militarul, atunci cand a inceput sa traga, unul dintre cei trei membri ai plutonului de executie a ramas "paralizat" timp de cateva secunde, iar al doilea a uitat sa-si puna arma pe automat.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea