Social

# imunitate vaccin # vaccin anti-covid

Dr. Valeriu Gheorghita: Cat dureaza imunitatea data de vaccinul anti-Covid

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a precizat ca imunitatea dată de vaccinul anti-COVID poate dura şi peste un an, conform estimărilor şi datelor existente în acest moment.

Medicul a precizat ca anticorpii încep să apară la 14 zile de la administrarea primei doze de ser, în cazul vaccinului bazat pe tehnologia ARN mesager, dar beneficiile „nu sunt masive” după doar o doză

.„Avem date deja la circa şase luni (...) ceea ce ne estimează probabil o durată de peste un an al răspunsului imun, posibil şi mai mult. Sunt date care vor veni, sunt în dinamică, această durată de peste un an este doar o estimare, trebuie să subliniez acest lucru, urmează să fie consolidat de date”, a declarat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă seară, la Antena 3, potrivit News.ro.

In cazul vaccinurilor produse de Pfizer si Moderna, anticorpii încep să apară la aproximativ 14 zile de la prima doză si la trei săptămâni în cazul serului livrat de AstraZeneca, însă beneficiile „nu sunt masive” după doar o doză.

După administrarea rapelului, răspunsul imunitar apare la 10 zile în cazul serurilor de la Pfizer şi Moderna şi 2 săptămâni pentru vaccinul produs de AstraZeneca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea