Social

#claudiu miu #Hargurvarinder Singh Jaggi #escalada atlas

Dovada de curaj: doi tineri cu dezabilitati, pe varful muntilor!

Pe 4 si 5 septembrie, Claudiu Miu și Hargurvarinder Singh Jaggi, doi tineri cu dizabilitati fizice, escaladeaza Atlasul. 

Marocul este destinatia catre care au pornit, chiar in prima zi a acestei luni, Claudiu Miu, presedintele Asociatiei Climb Again și avocatul Hargurvarinder Singh Jaggi, originar din Kapurthala, Punjab, India. Iar provocarea este escaladarea unui perete de 700 de metri in muntii Atlas. Steagul pe care-l vor arbora in varful muntelui, dupa ce vor parcurge ultimele zeci de metri este cel al Asociatiei Climb Again, iar prin acest gest cei doi alpinisti le demonstreaza tuturor tinerilor cu nevoi speciale ca pot si au dreptul la o viata normala. Si ca nu exista limite ce nu pot fi depasite – chiar si atunci cand este vorba despre o dizabilitate fizica.

Fost campion multinațional și balcanic la escaladă, Claudiu Miu a fost impiedicat sa-si urmeze pasiunea, vreme de cativa ani, din cauza bolii Lyme și a unei poliartrite asociate. Insa dupa recuperarea aproape totata a capacitatilor motorii, presedintele Climb Again a acceptat din nou provocarea de a infrunta inaltimile, dar mai ales pe aceea de a schimba perspectiva asupra vietii a tinerilor cu nevoi speciale, care si-au pierdut speranta intr-o viata normala.

Alaturi de Claudiu Miu si Hargurvarinder Singh Jaggi este un exemplu in acest sens. O malformație congenitală a împiedicat dezvoltarea normală a cotului, umărului și a unui deget de la mâna stângă, insa cu toate aceastea, avocatul pasionat de alpinism se poate lauda si cu atingerea unor varfuri de peste 6000 de metri.

Expediția este organizată de Alpine Style Expeditions pentru Climb Again, cu susținerea esențială a Asociațiilor Hope and Homes for Children România și ASSOC Baia Mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea