Social

#victime identificate dupa 20 de ani #victime identificate #atentate 11 septembrie 2001 #11 septembrie 2001 #11 septembrie

Doua victime ale atentatelor de la 11 septembrie, identificate dupa 20 de ani

Au trecut 20 de ani de la atentatele care au zguduit America si intreaga lume. Cu toate acestea, alte doua victime ucise de teroristi in acea zi fatidica au fost identificate oficial de anchetatrii americani.

 

Identificarea a fost posibila cu ajutorul unei noi tehnologii de secventiere a ADN-ului, relateaza The Guardian.

Una dintre cele doua victime este Dorothy Morgan, din Long Island. Desi ramasitele acesteia au fost gasite in 2001, identificarea a putut fi facuta, oficial, abia acum, pe baza noii tehnologii.

Cea de-a doua persoana este un barbat al carui nume nu a fost facut public, la cererea familiei.

Aceasta a precizat ca cele doua persoane sunt victimele 1.646 si 1.647 care si-au pierdut viata pe 11 septembrie 2001, in atentatele de la World Trade Center. 1.106 oameni sunt in continuare neidentificati.

"Acum 20 de ani am promis familiilor victimelor de la World Trade Center ca vom face tot ce ne sta in putinta, indiferent cat timp ne va lua va, pentru a-i identifica pe cei dragi. Aceste doua noi identificari vin sa confirme ca vom continua sa raspundem obligatiilor imperioase pe care le avem fata de acesti oameni”, a precizat directorul Institutului Medicol-Legal din New York, Barbara Sampson, prin intermediul unui comunicat transmis presei. 

In total, pe 11 septembrie 2001 si-au pierdut viata 2.753 de persoane. Dintre cei care au murit in timpul atacurilor initiale si prabusirile ulterioare ale turnurilor, 343 au fost pompieri din New York, 23 au fost ofiteri de politie din New York si 37 ofiteri de la Autoritatea Portului. Multe alte persoane aflate in cladirile cuprinse de flacari au murit dupa ce s-au aruncat de la etaj, in disperarea de a se salva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea