Social

#primarie #functionar #certificat de nastere

Doua saptamani pentru schimbarea "la urgenta" a unei litere intr-un certificat de nastere

Functionarii Directiei de Stare Civila din cadrul Primariei sectorului 1 au nevoie de doua saptamani pentru a schimba o litera dintr-un act depus in regim de urgenta. Din aceasta cauza fetita care este posesoarea acestui certificat de nastere , dar si familia acesteia ar putea avea de suferit.

Naomi, fetita romancei Eudochia Bohar, traieste impreuna cu parintii sai in Belgia. Micuta sufera de sindromul “Prader-Willi”si trebuia sa ajunga in urma cu cateva zile la Bruxelles pentru a fi supusa unui control care sa hotarasca daca va fi sau nu operata.

Acest lucru nu s-a putut intampla insa pentru ca functionarii romani au "reusit" sa schimbe un certificat de nastere, in regim “de urgenta”, in doua saptamani. Potrivit Adevarul, fetita si mama ei nu au putut parasi Romania deoarece numele mamei sale a fost trecut gresit in certificatul de nastere al copilului, iar acum, cand mama trebuia sa-si schimbe pasaportul, autoritatile romane s-au autosesizat.

Dupa aceasta sesizare , familia Bohar a depus o cerere de schimbare a documentelor fetitei si mamei, in regim de urgenta, insa termenul de sapte zile, care fusese promis de catre functionarii Directiei de Stare Civila s-a dublat.


Aceasta situatie i-ar putea afecta atat pe parinti, cat si pe Naomi. Pentru ca nu au ajuns la timp la evaluarea comisiei care trebuia sa hotarasca daca fetita urmeaza sa fie operata sau nu, dar si pentru ca nu au reusit sa anunte din timp ca nu vor ajunge cu fetita la scoala, parintii fetitei risca decaderea din drepturile parintesti. Naomi va trebui sa astepte acum o noua evaluare medicala pentru a afla daca va fi operata sau daca va continua tratamentul medicamentos.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea