Social

Doua rasturnari de opinie ale lui Traian Basescu

Aflam ca "la solicitarea presedintelui (Traian Basescu) coridoarele rutiere (autostrazile) sint considerate prioritati nationale si europene" (comunicat CSAT din 25 iunie a.c.). Mai mult, Traian Basescu a precizat ca intirzierile in finalizarea autostrazilor au un impact negativ asupra economiei nationale. Nu ne spune dumnealui nici un cuvint, nu exprima o minima remuscare pentru respingerea de catre el insusi, ca ministru al Transporturilor, chiar si a ideii de a se construi autostrazi in Romania.

Lipsa infrastructurilor de baza, in special a autostrazilor, a fost si este si azi motiv de pierdere de investitii straine importante.
Daca Ceausescu a fost un om primitiv, incapabil sa inteleaga importanta unei retele moderne de transport rutier si hotarit de altfel sa mentina Romania in izolare, continuarea aceleiasi politici anti-autostrazi pe cind tara incepea drumul modernizarii sale in democratie a fost o greseala de neiertat. Ceea ce se putea face inca de la inceput (anii ’90), chiar fara angajarea garantiilor statului insa prin concesionarea spatiilor comerciale aferente autostrazii (un asemenea proiect pentru construirea de autostrazi cu o lungime totala de 1.400 km a fost aprobat de guvernul pe care-l conduceam in septembrie 1991, dar nu la propunerea ministrului Transporturilor), astazi cere cheltuieli in bani si timp cu mult mai mari. Costurile lucrarilor au crescut de 3-4 ori, inclusiv pentru exproprierea terenurilor si stingerea litigiilor de proprietate.

 

Continuarea in Jurnalul National

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea