Social

#cutremur puternic #cutremur romania #vrancea #cutremur #seism #romania

Doua cutremure puternice in Romania, intr-o singura noapte! Le-ai simtit?

Romania a fost zguduita de doua seisme in noaptea de miercuri spre joi. Primul seism a avut lo la ora 03:41 in judetul Vrancea, acesta fiind urmat de o replica la ora 5:31.

Primul cutremur inregistrat a avut o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter si s-a produs o adancime de 137 kilometri. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona Pietrele Isirate, judetul Vrancea

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la o adacime de 129,7 kilometri si a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter. Seismul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona Nereju.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, seismul avand 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea