Social

Dosarul Zambaccian, retrimis la DNA

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, astazi, daca dosarul Zambaccian va fi restituit procurorilor anticoruptie.

Avocatul lui Adrian Nastase a cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie restituirea dosarului Zambaccian la DNA pentru refacerea intregii urmari penale in aceasta cauza.

"Potrivit DNA, decizia ar fi aplicabila numai pentru viitor, ceea ce inseamna ca legea fundamentala se aplica pentru toti mai putin pentru Adrian Nastase. Ar fi irational ca o decizie a CCR sa nu se aplice in procesul in care a fost invocata exceptia de neconstitutionalitate care a produs acea hotarare", a declarat Adrian Nastase.

In dosarul Zambaccian, Adrian Nastase este acuzat pentru luare de mita in forma continuata, santaj si trafic de influenta. In acelasi dosar Dana Nastase este inculpata pentru complicitate la luare de mita si alte doua infractiuni, iar Irina Jianu (fosta sef la Inspectoratul de Stat in Constructii) si Cristian Mihail Vasile (administrator Eurografica), sunt inculpati pentru dare de mita.

Dosarul Zambaccian este suspendat din 22 martie 2007, dupa ce Inalta Curti de Casatie si Justitie a admis trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala pentru examinarea exceptiilor de neconstitutionalitate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea