Social

#nicolae plesita dosar #plesita carlos sacalul

Dosarul "Plesita-Carlos Sacalul" ajunge la procurorii civili, dupa 18 ani

Dupa aproape 18 ani de la demararea anchetei, dosarul penal "Plesita - Carlos Sacalul ", va ajunge de la sectia parchetelor militare la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din cadrul Parchetului General.

Procurorii militari au decis gresit sa trimita dosarul la DIICOT, spre competenta solutionare, pentru ca infractiunile din dosar trebuie instrumentate de anchetatorii Sectiei a II-a din Parchetul General, informeaza Gardianul.

Procurorii militari au inceput urmarirea penala impotriva generalului Nicolae Plesita ( foto ), a fostului ministru de interne Tudor Postelnicu si a lui Carlos Sacalul , pe numele sau adevarat Ilici Ramirez Sanchez.

Ultima informatie despre teroristul Carlos Sacalul era ca acesta este detinut undeva in Franta, insa nu exista nici o corespondenta oficiala intre autoritatile noastre si cele franceze, eventual o comisie rogatorie prin care Carlos sa fie audiat si sa i se aduca la cunostinta invinuirile.

Doar Nicolae Plesita si Tudor Postelnicu au fost audiati ca invinuiti in cauza. Generalul Plesita nu a fost supus unui examen psihiatric, asa cum prevede legea in cazul infractiunilor de omor, astfel incat trimiterea sa in judecata este problematica. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea