Social

#doliu lumea teatrului #traian stanescu #actor legendar #doliu

Doliu in lumea teatrului! Un actor legendar al teatrului romanesc s-a stins din viata!

Teatrul romanesc este in doliu. Un actor legendar s-a stins din viata. Anuntul a fost facut pe Facebook de fiul acestuia.

 

Actorul Traian Stanescu s-a stins din viata in noaptea de luni spre marti, la varsta de 82 de ani. Actorul a fost casatorit cu actrita Ilinca Tomoroveanu care s-a stins din viata in urma cu trei ani, la varsta de 77 de ani.

"Acum danseaza in ceruri amandoi... Zbor lin, TATA!", a scris Mihai Stanescu, pe Facebook, publicand si o fotografie cu parintii sai.

Cine a fost actorul Traian Stanescu

Traian Stanescu s-a ascut la data de 27 martie 1940 in Faget, judetul Timis. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1961, clasa profesor G.D.Loghin si a fost repartizat la Teatrul de Stat Piatra Neamt (actualmente Teatrul Tineretului), in perioada 1961-1964. A revenit in si a jucat la Teatrul Giulesti, apoi la Teatrul Mic, pentru ca din 1968 sa devina actor al Teatrului National „I. L. Caragiale”, iar din 2002 societar de onoare al acestuia.

Actorul Traian Stanescu a jucat in nenumarate piese printre care: „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu in Infern”, „Ondine”, „Amantii insangerati”, „Sambata, duminica, luni”. 

Traian Stanescu a primit pe 7 februarie 2004, de la presedintele Ion Iliescu, Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, Categoria D – “Arta Specacolului”, in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

FOTO: facebook.com/mihai.stanescu1977

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea