Social

#suceveni #ucraina #razboi

Doi suceveni au plecat in Ucraina sa vada daca razboiul este real. Acum se ascund in masina si fac foamea

Doi tineri de langa Suceava au plecat in Ucraina pentru a vedea daca razboiul este sau nu real. Acestia au ales sa mearga in tara bombardata intens de armata rusa si s-au indreptat spre Kiev. De 4 zile dorm in masina si fac foamea.

 

Unul dintre acestia este Cristian Lipa. Acesta a facut voluntariat in Vama Siret, insa  avea, in continuare, suspiciuni si a decis sa plece in Ucraina impreuna cu prietenul sau Samuel. Cei doi provin din satul Isolvat, unde Cristi administreaza o cafenea, iar Samuel este frizer.

”Ne-am decis sambata sa mergem pana in Ucraina sa vedem care-i situatia de acolo, daca e chiar la fel de grav cum se spune la stiri. Am trecut de undeva de 40-50 de checkpoint-uri. Erau oameni cu copiii, cu caini pe care ii scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, intr-adevar nu erau la fel de multi oameni precum ar fi trebuit sa fie, dar erau oameni pe acolo”, a povestit Cristian Lipa, pentru observatornews.ro.

Negasin niciun loc de cazare, de patru zile cei doi dorm in masina si fac foame. Abia atunci s-au convins ca razboiul este real, dar tot au ales sa exploreze imprejurimile Kievului.

”Undeva pe la ora 10 s-a dat o racheta undeva, s-a auzit o bubuitura foarte mare, au inceput sirenele sa sune. Toata noaptea am auzit sirenele. Au inceput sa se auda bombe, impuscaturi, am dat cu masina cu spatele intre niste copaci, intr-o padurice, am stat acolo ascunsi. Se bombardeaza! Uite sat faramat aici-sa. Un sat intreg e faramat aici. Uite aici masini faramate, masini faramate de bombe, o biserica faramata. Era totul distrus, in plus de asta, cand ne-a oprit soldatul la un check-point si i-am dat pasapoartele, a inceput sa se bombardezele chiar langa noi. Soldatul, dupa ce a ajuns in sant, ne-a facut si noua semn, am fugit si noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo”, a mai povestit Cristian Lipa pentru sursa citata.

Cei doi se afla de patru zile in Ucraina, undeva la 140 de kilometri de Kiev. Fac foamea si sunt disperati sa gaseasca un loc in care sa manance. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea