Social

#rromi #maghiari #ucisi #atac #grenada

Doi rromi din Ungaria, ucisi intr-un atac cu grenada

Doi cetateni de etnie rroma au fost ucisi intr-un atac cu grenada in sudul Ungariei, ceea ce a provocat, miercuri, o disputa intre politie si responsabilii cu drepturile minoritatilor .

Atacul a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, in orasul Pecs , situat la aproximativ 250 de kilometri de Budapesta, o grenada fiind aruncata intr-o casa, printr-o fereastra, relateaza Reuters.

Potrivit politiei din regiunea Baranya, un barbat si o femeie au fost ucisi, iar doi copii au fost raniti usor. Purtatorul de cuvant al politiei locale, Peter Zsobrak, a exlus insa posibilitatea unui atac motivat etnic, precizand ca ar putea fi vorba de unul de razbunare.

De cealalta parte insa, responsabilii cu drepturile nationale si etnice ale minoritatilor, au acuzat politia ca se grabeste sa traga concluzii. "Nu stim daca aceasta crima a fost sau nu a fost motivata rasial. Nu este datoria politiei sa judece o victima inainte de a incepe investigatiile", a spus Erno Kallai...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea