Social

Doi muncitori, surprinsi de un mal de pamant, pe un santier din Bucuresti

Doi muncitori care lucrau la o fundatie au fost surprinsi de un mal de pamant , pe un santier din Bucuresti, pe Bulevardul Timisoara. O persoana a reusit sa se salveze, insa celalalt este declarat mort.

"La inceput au fost surprinse doua persoane de malul de pamant, insa o persoana a reusit sa se salveze iar celalalt muncitor, un tanar de 18 ani, a fost surprins de catre prabusire. Ei lucrau la o fundatie, este vorba de o adancime de opt metri. Tanarul a fost acoperit cu totul. Dupa ce victima o sa fie degajata, o sa inceapa o ancheta, alaturi de cei de la protectia muncii", a declarat Catalin Eftene, purtator de cuvant ISU Bucuresti.

Acest incident vine la doar o luna dupa ce alti doi muncitori, unul de 20 si un altul de 48 de ani, au murit dupa ce au fost prinsi sub un mal de pamant care s-a surpat peste ei. Cei doi sapau un canal in cartierul bucurestean Colentina.

La fata locului au venit procurori, politisti si inspectori de la Inspectia Muncii care au demarat o ancheta pentru a investiga conditiile in care s-a produs accidentul. Procurorii vor analiza contractele de munca ale muncitorilor si conditiile in care regulile de securitate au fost respectate.

Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca in lume, in fiecare an, aproximativ 2,2 milioane de lucratori isi pierd viata in urma accidentelor de munca sau a imbolnavirilor profesionale.

In Romania, din analiza accidentelor de munca inregistrate in baza de date a Inspectiei Muncii, se constata o scadere a numarului de accidentati . Astfel, daca in anul 2004 numarul total al lucratorilor accidentati in munca a fost de 5.696 (din care 432 accidentati mortal), la finele anului 2007 s-au inregistrat 4.398 accidentati (din care 344 accidentati mortal). In ceea ce priveste domeniile de activitate, cei mai multi accidentati in munca au fost inregistrati in constructii (15,3%) si extractia si prepararea carbunelui(6,5%).


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea