Social

#expeditie antarctica #alpinisti romani #david neacsu

Doi alpinisti romani, in expeditie in Antarctica

Alpinistii David Neacsu si Tulit Zsombor vor participa, in perioada 3 ianuarie - 15 februarie 2009, la expeditia romaneasca "Northland Antarctica 2009, Mt. Vinson 4897".

Scopul expeditiei este ascensiunea varfului Vinson (4.897 metri), cel mai inalt de pe continentul Antarctica, situat la 1.200 de kilometri de Polul Sud, relateaza Mediafax.

David Neacsu a condus prima expeditie romaneasca pe Muntele Everest , in anul 2003. De asemenea, a mai realizat ascensiuni pe varfurile Mont Blanc (Franta), Kilimanjaro (Tanzania), Aconcagua (Argentina), McKinley (Alaska), Mont Kenya (Kenya), Huascaran (Peru), Illimani (Bolivia), Cotopaxi (Ecuador), Klucev (Kamchatka - Rusia), Ruwenzori (Uganda), Orizaba (Mexic) si pe Carsensz Pyramid ( Papua Noua Guinee ). Cei doi alpinisti vor pleca din localitatea Punta Arenas (Chile) spre tabara Patriot Hills, punctul de unde se pleaca in toate expeditiile din Antarctica. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea