Social

#detector de minciuni #pedeapsa #doctorul tranca

Doctorul Tranca, 4 ani cu suspendare

Medicul acuzat de viol si tentativa de omor calificat, Razvan Tranca , a fost achitat pentru viol, dar a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a aruncat-o de la etajul sase pe pacienta sa minora, Andreea Mocanu .

Au trecut doi ani de cand adolescenta de 17 ani l-a acuzat pe doctor ca ar fi violat-o si aruncat-o pe geam si justitia l-a scapat pe doctor de orice pedeapsa. 

Judecatoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucuresti, a decis ca medicul nu se face vinovat de viol. Nici acuzatia de raport sexual cu o pacienta minora nu a avut greutate in ochii justitiei.

"Aceasta decizie este cu atat mai surprinzatoare cu cat legistii au stabilit clar ca intre medic si adolescenta a avut loc un act sexual. Daca ar fi fost gasit vinovat pentru raport sexual cu o pacienta, acesta si-ar fi pierdut dreptul de a profesa", au explicat surse judiciare pentru Evenimentul Zilei.

Razvan Tranca a fost condamnat la patru ani cu suspendare pentru tentativa de omor calificat. Hotararea instantei nu este definitiva si procurorii au inaintat deja un apel.

Pedeapsa nejustificat de mica

Potrivit Codului Penal, pedeapsa pentru omor calificat este cuprinsa intre 15 si 25 de ani de inchisoare si "tentativa se sanctioneaza cu o pedeapsa cuprinsa intre jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazute de lege pentru infractiunea consumata". In cazul omorului calificat, tentativa poate fi pedepsita cu ani buni de inchisoare, de la un minim de 7 ani si 6 luni pana la 12 ani.

Andreea Mocanu si doctorul Tranca au acceptat amandoi testul cu "detectorul de minciuni". Tanara care l-a acuzat de viol si tentativa de omor a trecut cu bine testul, parand sincera in ochii specialistilor, dar agresorul, nu. Specialistii au considerat in urma testului ca "interpretarea diagramelor poligraf a evidentiat ca raspunsurile lui Tranca Razvan au provocat note specifice comportamentului simulat". Testul cu poligraful nu poate fi admis ca proba in instanta, dar poate influenta deciziile magistratilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea