Social

#adrian marinescu #coronavirus

Doctor Adrian Marinescu, despre cand va fi varful epidemiei

Dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a vorbit despre cand va avea loc vârful epidemiologic al coronavirusului in Romania, dar și despre creșterea semnificativă a numărului de îmbolnăviri. 

"Probabil undeva după sărbătorile pascale, probabil spre 1 mai ne vom apropia de vârful epidemiologic. Asta o să însemne un număr mare de îmbolnăviri la nivel de zi.

Este foarte greu de spus dacă vor fi poate și o mie de cazuri pe zi. Vorbim de îmbolnăvirile cu totul. Va fi o creștere importantă, se va ajunge la un platou și apoi ușor ușor cazurile astea vor fi în scădere.

E foarte greu de spus dacă vor fi și cazuri severe într-un procent apropiat de Italia pentru că știți bine că în lume există un procent care variază destul de mult", a declarat Adrian Marinescu la un post TV."Sigur vor fi cazuri severe, sigur vor fi indiferent de vârstă de ordinul sutelor de cazuri grave pe zi. Acum e 2 la sută, atunci poate fi 3 la sută - din 100 de îmbolnăviri 2 sau 3 vor duce la deces. Poate că din 100 - 10 vor însemna forme severe. Dacă facem un calcul și ne gândim că vor fi 1.000 de cazuri pe zi înseamnă că vom putea avea 50 - 100 de cazuri severe care trebuie monitorizate în terapie. Nu există vârstă care să fie ferită total de aceste forme severe de coronavirus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea