Social

#obezitate #boli #paine #boli grave #predispozitie boli

Doar 3 felii de paine alba pe zi te predispun unei boli grave. Afla care!

Este suficient sa mananci doar trei felii de paine alba in fiecare zi, pentru a-ti creste radical sansele de a dezvolta o boala cronica grava, tot mai raspandita pe mapamond. Un studiu realizat de cercetatorii spanioli a demonstrat ca persoanele care consuma produse de panificatie din faina rafinata sunt cel mai predispuse supraponderalitatii si obezitatii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Navarra, Spania, au derulat studiul pe un esantion de aproximativ 9.300 de absolventi de facultate, care au fost monitorizati timp de 5 ani in privinta obiceiurilor alimentare si a oscilatiilor de greutate.

Rezultatele au aratat ca tinerii care au consumat in medie trei felii de paine alba pe zi au prezentat un risc mai mare cu 40% de a deveni obezi, comparativ cu ceilalti participanti care au mancat paine alba doar o data pe saptamana.

Cercetatorii spanioli nu au gasit, insa, nicio legatura intre consumul de paine din faina integrala, datorita continutului sau de fibre si carbohidrati complecsi, care mentin starea de satietate mai mult timp.

Initiatorii studiului au mai descoperit si ca persoanele care mananca multa paine alba de obicei sunt si cele care comit cel mai des abuzuri alimentare. De vina este gustul dulceag al painii din faina rafinata, care creste apetitul alimentar.

Sursa foto: realfoodtonourish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea