Social

DNA creste discret in increderea cetatenilor

Justitia continua sa fie controlata politic, considera 78% din chestionatii ultimului sondaj INSOMAR . In schimb, apare discret efectul campaniei anticoruptie: DNA este cea mai bine cotata dintre institutiile juridice, iar CSM, cel mai criticat.

Departamentul National Anticoruptie este considerat, de 35% dintre respondenti, ca avind o activitate buna si foarte buna, in timp ce Parchetul General a adunat doar 28 de optiuni pozitive, ultimul pe lista fiind CSM, cu 25%. Aprecierile la adresa acestor structuri sint puternic influentate de discursul mediatic referitor la procesul de reforma initiat in Justitia romaneasca, arata datele ultimului sondaj INSOMAR, institut aflat sub controlul presedintelui Petromservice si al Realitatii TV, Liviu Luca. Cetatenii pastreaza, in continuare, un mare scepticism fata de independenta Justitiei : 78% dintre cei chestionati cred ca ea este influentata politic.

PSD, in topul coruptilor

Cum nimic nu este intimplator, PSD atinge aproape aceleasi cote negative ca si Justitia: 75% dintre cei chestionati considera ca cei mai multi politicieni corupti se afla in partidul lui Geoana, Mitrea si Nastase. La o diferenta zdrobitoare se plaseaza PD, cu 8% politicieni corupti, PNL, cu 7%, PRM, cu 4%, si UDMR, cu 2%. Tot la PSD se afla si cei mai multi oameni de afaceri, considera 47% dintre subiecti, la mare distanta situindu-se PNL, cu 27%, PD, cu 14%, PC, cu 4%.

Basescu, politicianul preferat

Traian Basescu ramine cel mai agreat politician al momentului. El a luat nota 7 din partea respondentilor. In schimb, Calin Popescu Tariceanu a colectat o nota mai mica decit cea a Cabinetului pe care il conduce, respectiv 5,46 premierul si 5,65 Guvernul. Contrar scepticismului cetatenilor fata de politicieni si Justitie, performantele economico-sociale sint mai apreciate. 64% dintre respondenti considera ca viata lor este mai buna decit anul trecut si 65% cred ca economia va fi la fel sau va cunoaste o crestere usoara.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea