Social

Dmitri Medvedev va iesi presedinte fara a fi participat la nici o dezbatere

Datorita ultimelor mariri de pensii si de salarii, nici nu va mai fi nevoie de frauda electorala . Pana si copiii si-l imagineaza presedinte tot pe actualul prim-vicepremier. In orice alta tara, cu doar trei zile inainte de alegeri, politicienii, votantii, moderatorii de talk-show-uri si PR-istii intra in vrie. Nu si in Rusia, unde „transferul de putere” de la presedintele Vladimir Putin la succesorul sau desemnat, Dmitri Medvedev, se petrece calm, fara spasme, in asteptarea unui vot popular fara surprize care va legitima atat sederea lui Medvedev la Kremlin, cat si a lui Putin in functia de premier. Medvedev este atat de sigur de rezultat incat a refuzat categoric sa participe la orice fel de dezbatere electorala, miting sau manifestatie . De altfel, nici ceilalti trei „rivali” ai sai la presedintie nu prea au participat la campania electorala, e drept, nu pentru ca asa au ales, ci pentru ca nu li s-a permis. Este permis insa ca „poporul” sa-si exprime „deschis si sincer” iubirea fata de viitorul presedinte – nu pentru ca l-ar cunoaste, ci pentru ca asa a zis Putin. In urma unui concurs de desene, intitulat original „Deseneaza-l pe viitorul presedinte!”, cei 500 de copii participanti l-au reprodus pe nimeni altul decat Dmitri Medvedev, noteaza Rompres. El leagana un nou-nascut , pleaca in spatiul cosmic sau il ajuta pe Putin sa ridice Rusia, imbracat intr-un maiou rosu mulat pe corp.

Nu este nevoie de frauda electorala

Lasand la o parte ridicolul acestei situatii de-a dreptul de neimaginat intr-o tara democratica, observatorii au atras atentia ca este perfect posibil ca in Rusia, duminica, sa se desfasoare primele alegeri „cu adevarat libere”. Kremlinul nici macar nu are nevoie sa fraudeze scrutinul. Alegerile se vor desfasura conform planului, fara abatere, iar poporul va vota, cu convingere si simtire, candidatul propus de Kremlin. E drept, pe langa indoctrinarea ca la carte si mandria patriotica starnita de „superioritatea energetica” proaspat-capatata de Rusia, rusii au fost „convinsi” sa lase alegerea viitorului presedinte in mainile lui Putin si de o marire de ultima ora a salariilor si pensiilor. Au fost „miruiti” pensionarii, soldatii si bugetarii, iar medicii, profesorii si muncitorii din fabrici din toate regiunile Rusiei au fost „convinsi”, fie cu bani, fie cu amenintari, sa se prezinte cu mic cu mare la urne. Kremlinul vrea sa „scoata” un procent de 70% pentru Medvedev, si asa trebuie sa fie.

Semnale de avertisment

Nu este deci de mirare ca presedintele eston Toomas Hendrik Ilves a averizat de curand ca Rusia se indreapta spre dictatura, la fel cum s-a intamplat cu Germania dupa primul razboi mondial . Si organizatia Amnesty International a avertizat ca drepturile civile s-au deteriorat in Rusia in timpul guvernarii lui Vladimir Putin. Intr-un raport, organizatia pentru protejarea drepturilor omului declara ca noi legi care restrictioneaza organizatiile neguvernamentale, politia care reprima manifestatiile anti-Kremlin si plangerile de hartuire formulate de critici ai Kremlinului, fac parte dintr-o distrugere sistematica a libertatilor civile in Rusia. Cu tot controlul absolut al Kremlinului, tot se mai strecoara insa si unele critici. Nationalistii rusi, spre exemplu, l-au acuzat pe Medvedev ca ar fi evreu si ca nu poate conduce tara din acest motiv. Potrivit publicatiei online ynet. com, Nikolai Bondarik, liderul Partidului Rusesc din Sankt Petersburg (orasul natal al lui Medvedev si al lui Putin), a simtit nevoia sa atraga atentia ca „un presedinte ar trebui sa fie legat prin sange de poporul sau. Cum ar fi daca Japonia ar fi condusa de un presedinte chinez?”. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea