Social

Dmitri Medvedev incepe sa-si arate adevarata fata

Dmitri Medvedev este oficial noul presedinte al Rusiei. Conform ultimelor date oferite de Comisia Electorala Centrala de la Moscova Medvedev a obţinut 70,28% din sufragii la alegerile prezidenţiale de duminică, din Rusia. Candidatul comunist Ghennadi Ziuganov a obţinut 17,72% din voturi, ultranaţionalistul vladimir jirinovski 9,34%, iar candidatul proeuropean Andrei Bogdanov 1,29% din voturi. Astfel, candidatul desemnat de Putin pentru a-i urma pe scaunul de la Kremlin castiga alegerile, la care au participat aproape 70% dintre rusii cu drept de vot.

Cine este noul presedinte rus

Dimitri Anatolievici Medvedev s-a nascut la 14 septembrie 1965, la Leningrad (actualul Sankt Petersburg). Provine din elita orasului, unde – de altfel – s-a nascut si Vladimir Putin. A absolvit Facultatea de Drept in 1987, iar trei ani mai tarziu a obtinut doctoratul in drept privat la Universitatea de Stat din Leningrad. Este casatorit cu Svetlana Vladimirovna Medvedeva si are un fiu, Ilia Dimitrievici Medvedev in varsta de 12 ani. In anii 90, dimitri medvedev a ocupat, in administratia municipala a Sankt Petersburg, functia de consilier juridic . In 1999 s-a mutat la Moscova, unde a condus administratia guvernului, apoi prima campanie prezidentiala a lui Vladimir Putin in 2000. Dupa victoria electorala a acestuia, Medvedev si-a continuat ascensiunea: se muta la presedintie, ca adjunct al sefului adminstratiei prezidentiale. In 2000, este numit prim adjunct al sefului administratiei prezidentiale, intre 2000-2001 este presedintele Consiliului director al Gazprom, iar din 2002 - presedinte al Consiliului director al aceleiasi companii. In septembrie 2003, el vine si mai aproape de Putin: este numit sef al administratiei prezidentiale, pentru ca in noiembrie 2005 sa fie numit viceprim-ministru. Acum devine presedintele Rusiei la varsta de 42 de ani, fiind acum cel mai tanar lider rus din istorie, dupa tarul Nikolai al II-lea, urmandu-le la Kremlin lui Boris Eltin si Vladimir Putin.

Dimitri Medvedev, omul obisnuit

Mens sana in corpore sano. Acesta este motto-ul dupa care se ghideaza Dimitri Medvedev, un fan al sportului inca din copilarie care le cere rusilor sa faca mai mult activitati fizice. A fost de tanar fan Deep Purple, Black Sabbath si Led Zeppelin, primii cantand special pentru vicepremierul Dimitri Medvedev, cu ocazia implinirii a 15 ani de la infiintarea celui mai mare furnizor de gaze la nivel mondial, Gazprom, chiar la Moscova.

Planurile noului presedinte pentru Rusia

Noul presedinte ales si-a anuntat intentia de a continua lupta impotriva coruptiei, promitand stabilitate si continuitate economica. In plus el pare sa schimbe si unghiul de abordare al unor directii politice interne si externe – in discursul sau el a vorbit mai mult despre protectia sociala decat despre afacerile internationale sau reimpunerea Rusiei ca putere militara, teme asupra carora Putin a insistat in mod constant. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea