Social

#coduri #juridice #cod penal #cod civil #guvern #raspundere

Divort mai simplu si contract prenuptial, la doua zile de adoptare

Codurile juridice, la trei zile de adoptare . Dupa ce ieri Guvernul a prezentat in Parlament cele doua documente-legi si si-a asumat raspunderea pe ele, acestea se afla aproape de adoptare, in cazul in care nu va fi depusa nici o motiune de cenzura pe aceasta tema, intentie care fusese anuntata de altfel de PNL.

Premierul Boc a precizat in timpul sedintei din Parlament ca noile Coduri erau necesare deoarece stabilesc normele dupa care societatea romana ar putea functiona mai bine, dupa principiile moderne.

Guvernul a primit peste 30 de amendamente la cele doua noi legi, in cele trei zile cat a durat perioada de depunere a amendamentelor. Acestea au fost prinse in noile proiecte de lege, care isi asteapta acum un raspuns final.

Ce noutati aduc noile Coduri

In ce priveste partea civila, principalele modificari aduse vizeaza dreptul de proprietate, dreptul virtual, precum si casatoria, dupa cum noteaza Gandul. Potrivit noilor reglementari, in lege a fost introdus contractul prenuptial, potrivit caruia cei doi soti pot stabili cum isi vor imparti bunurile dar si simplificarea procedurii de divort, in sensul ca, daca cei doi soti nu au copii si sunt de acord amandoi cu separarea, aceasta se poate efectua direct la notariat.

La capitolul penal, noua lege va institui masuri speciale de pedeapsa a minorilor, prin care acestia nu vor mai fi privati de libertate decat in cazul omorurilor. In plus, au aparut noi masuri in ce priveste lovirea sau atacarea oamenilor legii, acte care vir fi si mai aspru pedepsite dar si referitor la lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice, care se va pedepsei cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda.

Cele doua coduri urmeaza a fi adoptate daca, in termen de trei zile, opozitia nu va strange un numar suficient de semnaturi pentru depunerea unei motiuni de cenzura. Singurii dispusi, pana acum, sa sustina o astfel de motiune sunt liberalii, UDMR-istii nefiind, inca, decisi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea