Social

#ministere #locuri de munca #disponibilizari #posturi vacante #disponibilizari bugetari

Disponibilizari masive in sistemul bugetar

Guvernul a anuntat de curand ca se vor face disponibilizari in zece ministere si ca se vor desfiinta aproape 3.000 de posturi ocupate, ceea ce inseamna un procent de 4% din numarul de angajati. De asemenea, vor fi eliminate posturile vacante din administratia centrala si locala, insa nu si cele de la cabinetul demnitarilor.

Totodata, se va reduce si numarul functiilor de conducere la 12%, iar aceasta scadere se va face in functie de numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.

Taieri ale posturilor ocupate se vor face in Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului, potrivit unui plan de ordonanta pregatit pentru sedinta de astazi a Guvernului.

Astfel, numarul total al posturilor ocupate care vor fi desfiintate a fost calculat pana acum la 2.860.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea