Social

#disponibilizari #anaf #preaviz #preaviz concediere

Disponibilizari la ANAF: 2500 de angajati primesc, de azi, preavize de concediere

Peste 2000 de angajati ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala primesc, incepand de astazi, preavizele de concedieri. Reducerile de personal au loc in departamentele de Resurse Umane si Garda Financiara, functionarii ANAF de la ghisee nefiind afectati de aceste disponibilizari.

ANAF se supune actului normativ emis de Guvern care prevede concedierea a 4% din angajatii din ministere si, incepand de astazi, imparte preavizele de concediere la nu mai putin de 2500 de angajati ai Agentiei. Acestia vor mai avea, de la primirea preavizului, doar doua saptamani de munca in cadrul Agentiei.

Printre angajatii disponibilizati in urma reorganizarii ANAF, se numara si 300 de directori ai directiilor ANAF, care vor fi desfiintate in urma regionalizarii.

Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, a declarat ca toti agajatii concediati vor putea ocupa posturi noi in directiile nou infiintate, insa doar dupa participarea la concurs.

Toti angajatii disponibilizati vor primi plati compensatorii, potrivit ordonantei de urgenta emise de Guvern, care ii protejeaza pe concediatii din sistemul de stat.

Sursa foto: finantistii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea