Social

#guvernul ciolos #eliminare birocratie #dosar cu sina #timbru fiscal #certificate de nastere #ciolos #birocratie #cazier

Dispar certificatele de nastere! Ce alte documente urmeaza sa fie eliminate

Certificatul de nastere va fi dat uitarii in viitor. Si asta deoarece guvernul Ciolos isi doreste eliminarea birocratiei din Romania. In acest scop s-a creat "Comisia de taiat hartii", ce isi propune centralizarea ideilor romanilor in vederea eficientizarii institutiilor statului.

Cristian Ghinea, consilierul de stat, este una dintre persoanele care s-a ocupat de "Comisia de taiat hartii". Acesta a declarat ca certificatul de nastere, cazierul, timbrul fiscal si dosarul cu sina ar putea sa dispara.

"Cazierul, pe langa faptul ca se cere de foarte multe ori, era si chestiunea innebunitoare in care te duceai la Posta pentru ca iti trebuia un timbru. Aceasta chestiune apare de foarte multe ori pe platforma si intr-un fel ma bucur ca mi se confirma frustrarile mele personale din viata mea anterioara. Pentru ca si pe mine m-a enervat lucrul acesta. Pierdeai foarte mult timp, eu, personal, m-am dus cu taxiul, am dat 10 lei, ca sa cumpar de la Posta un timbru de 2 lei. Este evident ca sunt chestiuni inutile si frustrante, dar nu a avut nimeni aceasta aplecare de a se uita la ele. E acest fatalism, care pe mine ma frustreaza foarte mult in institutii: Asta este, avem un ordin de ministru. si? Schimba-l sau propune sa fie schimbat. Oamenii au niste frustrari absolut legitime. De ce ti se mai cere certificat de nastere peste tot aproape? Din moment ce ai buletin, la un moment dat ai avut certificat de nastere. Ce mai demonstreaza acest certificat de nastere care ti se cere peste tot? Sau copie legalizata a certificatului de nastere, ca avem si o industrie a notarilor care trebuie sa traiasca si ea. As vrea sa vad si eu raspunsul simplu si logic la aceasta intrebare. si acest exercitiu simplu si logic as vrea sa il faca fiecare institutie", spune Cristian Ghinea intr-un interviu pentru republica.ro.

Sursa foto: aflaacum.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea