Social

#vasile paraschiv #regimul comunist #steaua romaniei #disident #traian băsescu

Disidentul Vasile Paraschiv a primit "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler

Presedintele Traian Basescu i-a acordat disidentului vasile paraschiv distinctia " Steaua Romaniei " in grad de Cavaler , pentru "inalta tinuta morala si patriotismul de care a dat dovada".

In decretul de conferire a Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, care a fost publicat in Monitorul Oficial, se precizeaza ca distinctia ii este acordata lui Vasile Paraschiv "in semn de apreciere deosebita pentru inalta tinuta morala si patriotismul de care a dat dovada, pentru devotamentul si atasamentul fata de valorile democratiei".

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan, confirma, in data de 13 noiembrie, pentru NewsIn, ca presedintele Basescu a demarat procedurile pentru acordarea Ordinului National "Steaua Romaniei", cea mai inalta distinctie a statului roman, luptatorului anticomunist Vasile Paraschiv.

Seful statului a raspuns favorabil apelului unor reprezentanti ai societatii civile. Vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu , sustinut si de Vladimir Tismaneanu, presedintele Comisiei Prezidentiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, a solicitat presedintelui ca disidentul Vasile Paraschiv sa primeasca Ordinul "Steaua Romaniei".

"Vasile Paraschiv nu a primit niciodata nicio distinctie din partea unei institutii si asta chiar daca este cel mai curajos luptator anticomunist roman. Am trimis propunerea noastra Presedintei Romaniei, cu speranta ca va fi aprobata", a declarat, pe 12 noiembrie, Sorin Iliesiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea