Social

#copii #discriminare #mese #romani #maghiari #toalete

Discriminare la Oradea: Elevii romani si maghiari folosesc toalete separate

Elevii romani dintr-o unitate de invatamant din Oradea sunt discriminati, nefiind lasati sa foloseasca aceeasi toaleta cu colegii lor maghiari. Problema a fost semnalata intr-un corp de cladire revendicat de doua scoli din centrul municipiului Oradea, Colegiul Mihai Eminescu si Scoala Gimnaziala Szacsway Imre.  

In cladirea respectiva invata elevi ai claselor I-IV, din ambele institutii de invatamant. Pe langa faptul ca nu au voie sa mearga la toaleta utilizata de copiii maghiari, elevii romani sunt obligati sa foloseasca o sala de mese separata.

De asemenea, in cladire exista doua femei de serviciu, de origine romana, respectiv maghiara. Potrivit Romania TV, cea din urma face curatenie doar in zonele din apropierea claselor unde invata copiii maghiari.

Cazul a ajuns si in atentia Inspectoratului Scolar Bihor, care a dispus doua inspectii generale in cele doua unitati de invatamant.

Sursa foto: radiomures.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea