Social

DIP ataca pe dupa Geoana

Catalin Stoichita , finul lui Marian Vanghelie, a devenit vedeta in Biroul Permanent al social-democratilor. Plecind de la citeva declaratii ale sale, taberele din conducerea PSD au reluat ieri certurile de-abia ingropate.

Finul lui Vanghelie, Catalin Stochita, a reusit performanta sa reporneasca incaierarile dintre liderii PSD. Geoana, Nastase, Dan Ioan Popescu , Victor Ponta s-au certat ieri in Biroul Permanent al PSD pe marginea unei sedinte a TSD sector 5 desfasurata simbata. Acolo, oamenii lui DIP, tolerati de Geoana, i-au atacat in plin pe Nastase, Ponta si pe Daciana Sirbu.

Avizi de rafuiala

Subiectul a ajuns sa fie dezbatut si de Biroul Permanent la rabufnirile lui Ponta. De ce acceptati astfel de lucruri? De ce nu ne aparati?, l-a intrebat Victor Ponta pe Geoana. Ba v-am aparat, a raspuns Geoana, timid si neconvingator. Nu am auzit ca numele lui Basescu sau cel al lui Videanu sa fi fost rostit in aceasta sedinta, a intervenit din nou Ponta spunind ca Vanghelie l-a pus pe finul sau sa spuna acele lucruri. Puteau fi atacuri chiar mai dure, dar au mai fost aplanate, a sarit si DIP spre enervarea lui Nastase. Nemultumit, a intervenit si acesta: M-am saturat! E a doua oara in ultimele saptamini cind acest Stochita iese si ma ataca. Ma deranjeaza ca aceste sedinte de la Bucuresti se transforma in reuniuni in care sint injurati pesedistii. Nu e normal. Nastase le-a reprosat lui Geoana si lui DIP, ca simbata au asistat incintati la tiradele lui Vanghelie si ale finului sau. Si eu m-am saturat, Adriane, de tot ce se scrie despre mine, a replicat DIP. Totusi acesta a dat inapoi, spunind ca regreta afirmatiile facute de oamenii sai. Sint doar pareri personale, s-a scuzat seful lui Vanghelie si Stochita. Adrian Nastase a iesit imbufnat din Biroul Permanent. Stochita are un model important: nasul Vanghelie. Si imi inchipui ca ii este foarte greu sa nu aiba si alte modele, a spus caustic Nastase. Iliescu nu s-a bagat in discutie. A ascultat amuzat disputele liderilor PSD, ferindu-se sa faca comentarii. Iar Geoana, contrar obiceiului, nu a mai coborit din cabinet la intilnirea cu jurnalistii, ferindu-se de explicatii.

Daciana e dezamagita

Daciana Sirbu, si ea vizata de atacurile pesedistilor de la Bucuresti, sustine ca DIP a orchestrat totul. Mi-e foarte clar ca e o comanda de la Dan Ioan Popescu. El i-a pus sa zica lucrurile astea, ne-a declarat Daciana Sirbu. Ea spune ca e dezamagita ca Geoana nu face curatenie in partid. Noi i-am dat lui Mircea Geoana mandat sa reformeze partidul. Dar pina acum nu s-a schimbat nimic. Sint dezamagita. Tot aceiasi oameni conduc partidul. Numai ca acum o fac din umbra si pot face tot ce vor, a spus Daciana.

Fara sanctiuni

Geoana este insa multumit atita timp cit nu este el tinta atacurilor. Deocamdata, nu se pune problema sa-l suspendam pe domnul Stochita, a explicat purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu. Stochita si Vanghelie nu vor fi sanctionati pentru ca i-au atacat pe Nastase si pe Ponta, desi Iorgovan a fost pentru ca l-a atacat pe Geoana. Apropiatii lui Geoana s-au aratat stupefiati de colaborarea acestuia cu DIP. Lupta politica trebuie sa aiba un anumit calibru. Nu te poti bate cu Stochita. El trebuie sa mearga intii la scoala, ne-a declarat Dan Mihalache, unul dintre consilierii lui Geoana. Presedintele PSD va avea, in zilele urmatoare, o discutie lamuritoare cu liderii grupului de la Cluj, nemultumiti de stagnarea reformei partidului.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea