Social

Dinu Patriciu i-a indemnat pe liberali sa guverneze singuri

Vocalii PNL anunta oficial ca nu mai au nimic in comun cu Basescu si PD. Relatiile dintre liberali si presedintele Traian Basescu se dovedesc din ce in ce mai tensionate. La alegerile pentru sefia PNL Prahova, Crin Antonescu a marturisit ca liberalii nu mai au nimic in comun cu PD, Dinu Patriciu a propus ca PNL sa guverneze singur, iar Ludovic Orban a cerut publicarea dosarului de Securitate al lui Basescu.

Pe liberali ii despart multe de PD, este marturisirea facuta de liderul grupului PNL din Camera, Crin Antonescu, ieri, la conferinta teritoriala extraordinara a filialei liberale din judetul Prahova al carei lider a fost Dinu Patriciu . El a spus ca PNL nu mai are nimic comun cu presedintele Traian Basescu si nici cu presedintele PD, Emil Boc. "Nu mai avem cu cine discuta acolo", a afirmat Crin Antonescu. Liderul liberal este de parere ca Alianta D.A este o forma politica "conjuncturala, necesara, intalnirea dintre doi subiecti diferiti". Crin Antonescu considera ca Partidul Democrat nu are de aparat nimic, in timp ce PNL are de aparat o "identitate".

De tirul acuzatiilor nu a scapat nici fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan pentru modul cum a condus partidul timp de doi ani. "Mi-e rusine ca Stolojan ne-a condus doi ani", a spus Antonescu. "Salut decizia acelora care au considerat ca domnul Stolojan a trebuit sa se imbolnaveasca", a afirmat deputatul PNL. In viziunea lui Crin Antonescu, PNL si Tariceanu trebuie sa-i raspunda "pe loc" presedintelui Traian Basescu.

"Nu mai vreau sa ne complacem in situatia de administrator numit de Traian Basescu la Guvern", a afirmat Antonescu. Referindu-se la Dinu Patriciu, Antonescu a spus ca "intr-un oarecare fel acesta este un simbol". "Dinu Patriciu a ajuns incomod pentru ca este prea puternic, fara sa depinda de vreun guvern", este convingerea lui Crin Antonescu.

Orban vrea sa fie publicat dosarul lui Basescu

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a cerut, in discursul rostit, sa se faca publice dosarul de colaborator al Securitatii al presedintelui Traian Basescu si cel al premierului Calin Popescu Tariceanu, "daca acesta exista".
De asemenea, Orban a cerut publicarea dosarelor de colaboratori ai Securitatii ale tuturor ministrilor, parlamentarilor, prefectilor, subprefectilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene , precum si ale tuturor primarilor.
In viziunea lui Orban: "De fapt, Traian Basescu este, in buna parte, un continuator al ceea ce a reprezentat regimul Iliescu in Romania". "Securitatea este cea care a condus Romania in ultimii 16 ani", a afirmat Orban.
Orban si-a sfatuit colegii de partid: "Va doresc sa va pregatiti de campanie, sa va pregatiti de alegeri, pentru ca, dupa momentul iunie, vom fi obligati sa acceptam alegerile anticipate".

Patriciu sustine ca s-a retras doar temporar

De altfel, Dinu Patriciu a luat parte la sedinta PNL Prahova si a fost invitat sa ia cuvantul. Intr-un acces de sinceritate , controversatul om de afaceri le-a explicat colegilor ca demisia sa nu e o plecare, ci o retragere temporara. Patriciu sustine ca nu este intamplator ceea ce i se intampla si ca acest lucru este cauzat de faptul ca "intotdeauna a fost independent". "Nu am fost santajat si nu am raspuns la ordin", a afirmat Patriciu, care a adaugat ca s-a opus aliantei cu Partidul Democrat.

Referindu-se la Traian Basescu, el a afirmat ca seful statului nu are nici cea mai mica apropiere fata de liberalism. Dinu Patriciu a spus ca PNL poate schimba lucrurile fie guvernand singur, fie in urma alegerilor anticipate. "Politicienii corupti incearca sa conduca prin intermediul fostei Securitati economia romaneasca", este de parere Patriciu, care a indemnat PNL sa trimita tot "FSN-ul in opozitie". Patriciu a promis ca isi va scrie memoriile in care vor incapea "multe dintre personajele care astazi au socluri, care par altceva decat sunt".
La conducerea filialei PNL Prahova au candidat deputatii Adrian Semcu, partener de afaceri cu Patriciu, si deputatul Ion Luchian, cunoscut tot ca un apropiat al lui Patriciu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea